Tekst struktur

Det virkelig betaler sig at tænke sig om strukturen af din blog, før du rent faktisk begynde at skrive. Strukturen er skelettet af din tekst: det vil hjælpe læseren til at forstå den overordnede idé af din tekst. I dette indlæg, vil jeg give konkrete tips til at hjælpe dig med at opsætte en flot og klar tekst struktur.

Læs mere: “hvorfor teksten struktur er vigtig for SEO’ ”

Hvordan opretter du din tekst struktur

Tænk dig om, før du begynder at skrive. Tag et stykke papir og skrive ned, hvad du vil skrive om. Oprette en tekst, struktur, før du begynder at skrive og holde fast i, at struktur, mens du skriver din blog-indlæg. Oprettelse af en struktur på din tekst, kan (for eksempel) gøres ved at følge disse tre trin:

Trin 1: Oprette en liste

Hvis du har indsamlet alle de oplysninger, du ønsker at bruge i dit indlæg eller en artikel, kan du starte med at strukturere. Du kan skrive en liste med alle emner. Du skal bare gøre nogle form for liste over alt, hvad din tekst skal dække.

Trin 2: Bundling emner sammen

Hvis du har et klart overblik over alle de emner, du ønsker at drøfte i din artikel, skal du starte bundling emner. Emner, der er lignende bør naturligvis diskuteres i fællesskab.

Trin 3: ved Bestilling af emner

Hvis du er færdig med at bundling, du skal beslutte sig for den rækkefølge, du ønsker at præsentere de emner, der er i din artikel. I de fleste tilfælde vil du beslutter at bestille tematisk. For eksempel, hvis du ønsker at diskutere forskellige aspekter og vinkler af det vigtigste emne for din blog. Derefter skal du diskutere alle aspekter i et nyt afsnit.

Lær, hvordan du skriver fantastisk, og SEO-venligt artikler i vores SEO Copywriting uddannelse “
Ved at bestille efter tema, kan du også bestille kronologisk eller diskutere jeres emner i en didaktisk for. Især når du forsøger at forklare kompliceret materiale, didaktiske rækkefølge, i hvilken du forklare nemme ting først og vanskelige aspekter, der senere kunne være en meget god idé.

Tabel 1: Typer af ordening
Type ordening
Tematiske ordened på tema, aspekt, emne
Kronologisk gamle – nye
Didaktiske let svært
Problem – løsning(s) indføre problem først og derefter de mulige løsninger
Efter at du har bestilt de emner, du ønsker at løse i din artikel, skal du lave en ny liste. Denne liste er faktisk en sammenfatning af den artikel, du er ved at skrive. Kunne du skrive en kort sætning eller et par ord til hvert afsnit, du planlægger at skrive. Denne liste fungerer som skelet af din artikel, og du skal holde det godt i tankerne i løbet af den resterende del af skriveprocessen.

Oprettelse af afsnit

I den tekst, struktur, du har sat op, har du pakket emner sammen. Du kan derefter begynde at skrive stykker. Men hvad der gør et godt stykke? Et punkt kan være defineret ved tre ting. Husk disse ting, mens du skriver!

Et afsnit skal danne en tematisk enhed.
Et afsnit indeholder en kerne, punktum og en udarbejdelse af denne centrale sætning.
Et afsnit bør være synlig (ved hjælp af whitespace).
Masser af mennesker laver fejl, mens du opretter stykker. Forfattere bare sætte nogle hvide rum i deres tekst på tilfældige steder for æstetiske formål, men tror ikke rigtig på, om der er sammenhæng og struktur i teksten. Jeg kan også se en masse afsnit, der kun indeholder én sætning. I mange tilfælde, den sammenhæng i stykker og mellem afsnit er fortsat uklart. Disse typer af fejl kan virkelig ødelægge strukturen af din artikel.

Punkt kan være kort eller lang. Længden af et stykke, der er besluttet af det tema, du taler om. Det kunne være to sætninger, men et punkt kan også indeholde 15 sætninger. For at skrive om hjemmesider, vil vi råde til at skabe korte afsnit (holde sig til mindre end 6 eller 7 sætninger).

For tekster på hjemmesider, vil vi råde dig til at starte din præmis med den vigtigste sætning. Derefter forklare eller uddybe denne sætning. En læser vil være i stand til at forstå det vigtigste indhold fra din artikel, bare ved at læse de første sætninger af dine afsnit. Du kan indgå (længere) afsnit med en opsummering sætning til at gøre din pointe ekstra klare.

Brug af ord

Med henblik på at guide din reader, skal du bruge masser overgang ord. Overgangen ord (også kendt som signal ord) give retning til dine læsere. Disse ord vise læseren, at du er opsummering af (og for), sammenligning (mindre end, snarere) eller indgåelse af noget (derfor, derfor, derfor).

Tabel 2: eksempler på overgang ord
Type af relation Eksempler på overgang ord
optælle og først og fremmest også en anden, endvidere, endelig, ud over
årsagen da, så, på grund af, mens, fordi, derfor
sammenligning/ kontrast samme, mindre, snarere, mens den endnu, modsat, meget som, enten
konklusion som et resultat, derfor, derfor, derfor, i konklusion
fuzzy-signaler virker som, måske, sandsynligvis, næsten
vægt mest af alt, mest bemærkelsesværdigt, er især relevant
Ved hjælp af overgangen ord vil være som at sætte cement mellem dine sætninger. Overgangen ord vise dine læsere forbindelsen mellem sætninger og afsnit.

Indhold SEO: lær, hvordan til at gøre søgeord forskning, hvordan man kan strukturere dit websted, og hvordan man skriver SEO-venligt indhold ”

Indhold SEO$ 19 – Køb nu ” Info
Hvis du ikke er vant til at bruge overgang ord dig selv, kan det være svært at rette tekster, du allerede har skrevet. Sørg for at bruge en overgang ord, når du er opsummerer eller opremse. Du kan også bruge signalet ord i din konklusion. Hjælpe folk til at forstå det vigtigste budskab i din tekst.

Overskrifter

Overskrifter er vigtigt for SEO formål. Google bruger dine overskrifter til at bestemme emnet for indholdet på din hjemmeside. Dine overskrifter skal således bruges til at optimere dit indlæg. Men overskrifterne er af stor betydning for dine læsere så godt. Overskrifter give dine læsere hurtigt at scanne gennem din tekst, og til at afgøre, om eller ej (eller hvilke dele af) de ville gerne læse din artikel. Overskrifter bør derfor være attraktivt og bør dække indholdet af stk.

Du kan sætte en overskrift over hver enkelt afsnit, eller over en række afsnit, som indeholder lignende emner. Overskrifter bør afspejle strukturen af din tekst. Vi vil råde dig til at sætte en overskrift over hver lange stykke ( eller over et par korte afsnit, som er tematisk lignende).

Holde læsning: ‘SEO copywriting: den ultimative guide””

Konklusion

Etablering af en sammenhængende struktur for din blog-indlæg vil resultere i en bedre forståelse af budskabet i dit indlæg. Hvis folk forstår din besked, vil de være langt mere tilbøjelige til at dele dine indlæg på de sociale medier eller købe de ting, du har at tilbyde.

At tage sig tid til at tænke om en klar tekst, struktur, før du begynder at skrive, er et meget vigtigt første skridt. Mens du skriver, så tænk om strukturen af din præmis, er din brug af signal ord og punkter i dit indlæg. Hvis du følger disse “regler” din blog-indlæg vil være forståeligt og læsbart til dit publikum (også hvis din skrivestil er lidt crappy).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *